Все, що вам потрібно знати про світшот

Ставши популярним якихось півстоліття тому, світшот більше ніколи не втрачав своєї актуальності. У цьому плані він чимось схожий з джинсами – з часом змінюються лише варіації і забарвлення, але суть залишається тією ж. Але що собою являє світшот і з чим його можна поєднувати?

Світшот – це один з елементів чоловічого гардероба, підвид светри, який пошитий на зразок толстовки. Він має округлий виріз горловини, еластичні манжети на рукавах і облямований щільною гумкою низ. Якщо не вдаватися в подробиці його появи, то першими такий одяг наділи на тренування спортсмени. Світшот робив заняття спортом особливо комфортними, тому самі ж спортсмени почали використовувати його в звичайному житті. Поступово світшоти стали з'являтися в гардеробах звичайних громадян і зайняли важливу нішу в чоловічому гардеробі, витриманому в повсякденному кэжуальном і навіть в офісному стилі.

Така затребуваність пов'язана ще й з тим, що світшоти відрізняються вільним силуетом і простим кроєм, повною відсутністю будь-яких застібок, довгими рукавом-реглан і круглим вирізом горловини з широкою гумкою. Деякі сучасні моделі можуть мати накладні кишені і капюшон, але це в рідкісних випадках. А ось V-образна вставка на горловині обов'язково присутня в кожному виробі. Спочатку вона призначалася для того, щоб піт, що виділяється під час тренування, не мочив весь світшот, а сьогодні – запобігає розтягнення ворота або грає декоративну роль.

Як правило, світшоти відшиваються з щільної трикотажної тканини, що може мати утеплення у вигляді ворсу або флісу. Що стосується забарвлень, то навіть найменших обмежень і вимог з цього приводу не існує. Головне правило – чоловічий світшот в спортивному стилі повинен бути тільки сірого кольору, а класичні моделі можуть бути виконані в різних кольорах: темно-сині, зелені, червоні і т. д. Для прикраси можуть бути використані принти, логотипи, написи і т. д.

Завдяки тому, що світшоти зносостійкі, невибагливі і зручні, вони змогли відвоювати собі гідне місце в чоловічому гардеробі і тепер використовуються практично у всіх образах, за винятком чистої класики. Їх можна поєднувати з джинсами, спортивними штанами, з футболками, сорочками і навіть з шортами. Із взуття під світшот підходять лофери, кеди, кросівки, мокасини і черевики на товстій підошві. Що стосується верхнього одягу, то з таким светром ідеально поєднуються і піджаки, і бомбери. Тому світшот підходить і для пробіжки на стадіоні, і для вечірньої прогулянки, і для походу в клуб, і для поїздки на природу, і для турпоходу.

Вибираючи собі світшот, пам'ятайте, що його вільний крій не зобов'язує, щоб даний вид светра виглядав на своєму володареві вайлувато і громіздко. Перед покупкою міряйте кожну модель і при цьому остерігайтеся обтягувнь і сильних облипань тіла – для свитшота це не прийнятно. Також важливо уникати зайвих вільних провисань тканини, особливо під рукавами і на талії.

На завершення, варто зазначити, що маючи світшот, ви відкриєте для себе розкішний комфорт і універсальність, і при цьому зможете навіть у спортивному образі виглядати стильно.