Стильний чоловічий трикотаж

Гарний одяг вже не вважається розкішшю, а однією зі складових нашого життя, з якої власне і формується думка оточуючих про нас. До того ж хороші і якісні речі завжди актуальні і можуть стати в нагоді в абсолютно різних випадках. Те ж саме стосується і гардеробу сучасного чоловіка, складання якого вимагає особливого підходу, адже насичене сучасне життя вимагає від нас почуття впевненості і рішучості.

Тому, щоб завжди бути «на коні» і готовим до будь-яких поворотів долі, наполегливо рекомендуємо передбачити заздалегідь наявність у своєму гардеробі трикотажних речей: кофт, джемперів, светрів, штанів. Вони, як ні один вид чоловічого одягу, оптимально поєднують в собі практичність і зручність, елегантність. А багате розмаїття фасонів, кольорів і фактур дозволяє підібрати гармонійне доповнення для будь-якого образу, будь то класика або street style.

Що таке трикотаж?

Трикотаж з французької мови перекладається як «в'язати, вив'язувати». І хоча зараз багато скептиків почнуть обурюватися, що в'язаний одяг – це суто жіночі штучки, сміємо вас завірити, що ручне в'язання ще з часів стародавніх єгиптян було виключно чоловічим ремеслом, так і в'язані панчохи довго вважалися тільки чоловічою частиною туалету. А до XVIII століття під чоловічими трикотажними виробами малися на увазі винятково високі панчохи, колготки і облягаючі штани.

Згодом трикотаж ставав все більше популярним, і вже в ХХ столітті легенди світової моди, Коко Шанель, Соня Рікель і П'єр Карден, звели на модний Олімп трикотажні жакети, светри, кардигани та інші елементи чоловічого гардеробу.

Сьогодні під поняттям «трикотаж» мається на увазі в'язана тканину чи готове суцільнов'язаний виріб з неї. За структурою він представляє щільне переплетення одного або декількох видів ниток, переплетених з допомогою спеціальної в'язальної машини. А при виготовленні трикотажного полотна використовуються натуральна сировина (бавовна, вовна, льон та ін), синтетичні (поліестер, лайкра і т. д.) і штучні (наприклад, віскоза) волокна. Але найчастіше зустрічаються саме змішані види трикотажу, які поєднують в собі властивості натуральних і синтетичних ниток. Завдяки використанню таких матеріалів трикотажні вироби набувають ряд переваг, не властивих одязі з інших тканин.

Переваги трикотажного чоловічого одягу

Вибираючи одяг, чоловіки, насамперед, оцінюють її комфорт і практичність. А трикотажні речі як не можна краще відповідають цим вимоги, тому що вони:

  • м'які і приємні до тіла;
  • практичні і зручні в носінні: облягають тіло без сильного натягу і не мнуться, тому їх можна зовсім не прасувати;
  • еластичні і не ускладнюють руху; 
  • добре пропускають повітря і при цьому зберігають тепло;
  • не викликають алергії;
  • володіють зносостійкістю;
  • невибагливі і не вимагають особливого догляду;
  • під час прання не линяють, не деформуються і не сідаються;
  • стійкі до всіх зовнішніх впливів;
  • не накопичують статичну електрику.

Але найприємніший плюс трикотажного полотна – це його довговічність. Згадайте, напевно, у вас в шафі знайдеться 2-3 светри, куплених ще в студентські роки. Вони з часом особливо не змінилися: не втратили ні колір, ні розмір, не змінили форму. А все тому що трикотаж – самий універсальний, зносостійкий і довговічний матеріал і з ним не зрівняється жоден інший вид тканин. 

Типи чоловічого трикотажу

Якщо ви думаєте, що чоловічий трикотажний одяг – це лише класичні моделі в'язаних светрів і штанів, то знайте, що це не так.  Чоловічий трикотаж – це багатофункціональна одяг, який створений для комфорту, формування ідеальних образів на кожен день і на вихід, а також для досягнення нових висот і життєвих перемог! Тому не дивно, що трикотажні вироби на сучасному ринку представлені в самих різних варіаціях. Розглянемо найпопулярніші їх види:

  • гольф або «водолазка». Це самий універсальний і класичний вид одягу, який надівається через голову. Комір-стійка в такому одязі може мати застібку на «блискавці», гудзиках або кнопках. Легко може використовуватися в якості самостійного предмета гардероба або його можна надягати під піджак, куртку або теплу кофту;

  • толстовка – різновид спортивного светру. Свою популярність такий виріб вільного крою набув в часи активного впровадження в наше життя спорту та спортивного стилю одягу і швидко стало важливою складовою наряду любителів міського спорту: ролерів, скейтбордистів, велосипедистів. Толстовки мають ще й різновид – худі, яке на відміну від класичного варіанту має капюшон;
  • светр – теплий трикотажний виріб з коміром або без нього, основною особливістю якого є те, що він не має застібок, при цьому може бути вільного крою або приталеним;

  • джемпер – подовжений трикотажнийа чоловічий одяг, не має застібок або з застібкою-«блискавкою» на комірі. Надівається джемпер через голову і, на відміну від гольфу, не облягає тіло;
  • кардиган. Ця трикотажна річ чоловічого гардероба є самою ідеальною для ділового стилю та оптимальним поєднанням практичності, зручності і елегантності. Кардиган відрізняється від інших видів трикотажного одягу обов'язковою наявністю застібки гудзиках і невеликого V-образного вирізу. Але в спортивних моделях допускається капюшон і великі накладні кишені.

Як бачите, стильний чоловічий трикотажний джемпер часто може органічно замінити в образі піджак і інші класичні рішення.  

Що стосується поєднання чоловічого трикотажу з іншими елементами гардеробу, то до нього найбільш гармонійно підходять футболки, сорочки, джинси, класичні брюки і навіть спортивні штани, що робить речі з трикотажу самими універсальними і придатними для чоловіків, які ведуть активний спосіб життя і хочуть завжди і всюди виглядати чудово.