Чоловіча мантія

Що спільного між Графом Дракулою, Гаррі Поттером і сучасним жителем мегаполісу? Це не пристрасть до магії і не важкий характер, а мантія – одяг для відчайдушних любителів подорожей, пригод і нових вражень.

Хоча в чоловічій моді щось нове і кардинальне з'являються вкрай рідко, мантія є саме новинкою чоловічого гардероба. Вперше їх можна було побачити на зірках шоу-бізнесу ще кілька років тому, але поступово мантії вийшли в маси і стали набирати популярності.

Але спочатку прототип сучасних чоловічих мантій з'явився ще в ранньому середньовіччі в Скандинавії, уродженці якої підкорювали величезні відстані, заснували держави і навіть дісталися до Америки. Тоді плечі вікінгів покривали шкури північних тварин, які захищали від холоду, пронизливого вітру і крижаного дощу. Так і сучасна мантія – вона хоч і не має вже вовчої або ведмежої підкладки, але також здатна зігріти і створити величавий імідж.

Так що ж це за дивовижний звір такий – мантія? Це довга чоловіча кофта-кардиган вільного крою і з капюшоном або без такого, може мати асиметричний крій, застібатися або ні. В залежності від матеріалу виконання, мантія може бути легкою, бавовняною, яка підійде для літа або теплого міжсезоння, або утепленою, зимовою, на хутрі. Що стосується кольору і довжини, то купити мантію можна в нейтральних кольорах довжиною до коліна або довгі, навіть в підлогу.

Зазвичай чоловічі мантії не мають декору, але допускаються масивні ґудзики, замки і вставки, які доповнюють образ, капюшони зимових моделей можуть бути облямовані хутром.

Одним словом мантія – це універсальний предмет гардеробу, який ще недооцінений сильною половиною людства. А даремно. Адже мантія:

  • це красиво. Дана річ ненав'язливо зробить навіть простий look цікавим;
  • це не пафосно. Мантія додасть образу розслабленості, але при цьому не зіпсує чоловічу фігуру;
  • це функціонально. Тобто мантія не підійде для ділового образу, а в іншому – свобода дій;
  • це і тепло, і прохолодно одночасно. Мантія дозволяє контролювати ступінь «утеплення» вашого прикиду;
  • це різноманітно.

Останній пункт відноситься до сполученням мантії з іншими предметами гардеробу. Так, мантія підходить практично до всіх речей чоловічого гардероба, але найбільше до завужених джинсів, приталеним свитшотам і масивного взуття на платформі. У такій комбінації мантія дозволить створити образ вольової, спокійної і впевненої в собі людини, яка вміє твердо заявити про власні пріоритети.