Мода на балаклави

Існують такі речі, про які давно забули всі і не згадують: до них відносяться і вязані гетри, і легінси яскравих забарвлень, і дивні на вигляд брюки зі штрипками. Вони, ці осиротілі аксесуари, про яких ніхто нічого не знає і знати не хоче, продовжують припадати пилом на полицях антресолей у старій бабусиній хрущовці. Кілька років тому до них могли б приєднатися поясні сумки, але комфорт здобув перемогу над забобонами і бананки все також користуються попитом, хоча дизайнерам довелося кілька їх перетворити. А в цьому році в моду повернулися... балаклави.

Балаклава стала найбільш обговорюваним трендом нового холодного сезону в лютому 2018 році після показу Calvin Klein у Нью-Йорку. Вже тоді, в лютому, кожна модниця захотіла купити шапку-балаклаву і виглядати як колись у дитинстві. А з'явився цей предмет гардеробу ще в часи Кримської війни, тобто в кінці XIX століття. Тоді британки, відправляючи своїх чоловіків на війну, в'язали для них вовняні шапки. А ті в свою чергу, щоб захистити обличчя від пронизливого морського вітру, дощу та інших погодних неприємностей, прорізали у в'язаних шапках отвори для очей. Надалі застосування шапки-балаклави значно розширилося, і сьогодні вона вже має не стільки захисні функції, а скоріше бунтарський прихований сенс – згадайте хоча б Pussy Riot.

Ми не закликаємо до революції і згодні, що балаклава – це ідеальний вибір більше для інтровертів і соціопат. Але вона, як ні одна шапка і шарф, найкраще захищає від поривів вітру і опадів – і хоча б за це її варто взяти і навіть полюбити. До того ж балаклава, ніби шапка-невидимка, допоможе вам приховати своє обличчя від не завжди приємного світу або залишитися інкогніто в певній ситуації. А як зважитися носити такий теплий, але дуже зухвалий головний убір і з чим його поєднувати, крім гірськолижного костюма, – читайте далі.

Отже, класичний варіант поєднання – балаклава під пальто або шубу. Такий образ можна розбавити улюбленими джинсами і угами і тим самим забезпечити себе теплом, зручністю і відповідністю всім існуючим трендам. Причому вибрати головний убір можна в тон верхньому одязі, або навпаки «зіграти» на навмисній недбалості.

Calvin Klein пропонує поєднувати балаклави з сукнями. Так, це несподіване і неординарне рішення, але воно, напевно, приверне увагу. Тому сміливо надягайте трикотажну сукню, шовкову або атласну модель, вибирайте шапку-балаклаву, прикрашену камінням, брошками або квітами, і забудьте про скромність. Для того щоб згладити різкий контраст між такими стилями, можете накинути на плечі об'ємний жакет і додати до образу грубі черевики. Хоча відмовлятися від спортивного взуття теж не варто.

Светр oversize і легка спідниця-міді теж можуть скласти прекрасний дует з теплою балаклавою. Такий образ дише зимовою прохолодою і свіжістю, тому ідеально підходить для холодів. Доповніть лук стильною сумкою, очками ботильйонами з мініатюрними каблучками kitten heels і спокійно вирушайте підкорювати світ!