Sport casual: стиль і комфорт в одному флаконі

Мешканці мегаполісів, особливо молодь, живуть в у такому ритмі, яким і шаленим не назвеш. Вони прагнуть осягнути неосяжне і стати успішними у всіляких сферах, тому намагаються поєднувати навчання з роботою, пам'ятають про близьких, але і багато часу виділяють для особистісного зростання і заняття улюбленим хобі та захоплень. І щоб знайти енергію для всього цього, все більше людей переходять на здоровий спосіб життя, віддаючи перевагу спорту і правильному харчуванню. Не дивно, що в таких умовах більшість обирає комфорт і практичність у всьому, особливо в одязі для повсякденного носіння. А цим критеріям відповідають лише речі в спортивному стилі або в так званому sport casual.

Витоки і сучасність стилю sport casual

Стиль sport casual – дуже розслаблений. Він є симбіозом спортивного і повсякденного стилів і вважається найбільш зручним і універсальним. Перші його прояви почалися ще в 50-х роках серед послідовників англійської руху Teddy-boys, які бажали виділитися на тлі багатих лордів. Наприкінці 70-х років до спортивного casual придивилися футбольні фанати – любителям бійок і пива, які потребували легких і зручних речей. У кінці 90-х років на спорт-кежуал звернули увагу гуру модної індустрії. І понеслося!

Сучасний стиль sport casual – улюблений варіант повсякденного одягу для активних людей, які захоплені яким-небудь видом спорту і понад усе цінують комфорт, практичність і функціональність. До того ж sport casual – це не просто спортивний одяг, це речі з відповідним характером, які не мають якогось конкретного призначення і не несуть функціонального навантаження. Вони не відрізняються кроєм від звичайних костюмів для тренувань і можуть мати схожі деталі, декорацію або обробку. Але для занять спортом такі наряди будуть абсолютно непридатні. Це як у випадку з кросівками: бігові їх види використовуються тільки для спорту, а спортивне взуття на платформі підходить винятково для створення образів у стилі sport chic або в sport casual.

Одяг в стилі sport casual: який він?

Основа стилю sport casual – це джинси, кросівки, футболки, свитшоти. Не менш актуальним вважається і спортивний костюм, який характеризує свого власника як активну і цілеспрямовану особистість. Але найпоказовішим вважається комфортний аутфит з кросівок, джинсів і базової білої футболки – образ, що характеризує стиль sport casual краще слів. 

До інших предметів одягу, які як не можна краще підходять для цього стилю, належать класичні поло, спортивні светри, зручні штани і шорти з високою посадкою, куртки і толстовки вільного крою, кепки і білосніжні кеди. Що стосується аксесуарів, то стиль sport casual приймає все просторе і зручне, в тому числі різноманітні рюкзаки, тканинні наплічні сумки і супер актуальні бананки.

Як носити одяг в стилі sport casual?

У цілому, поєднувати речі у спортивному та повсякденному стилі можна як завгодно, головне-дотримуватися правила: в образі повинні бути присутня легка недбалість і плавність ліній. Недарма ж всі речі в стилі sport casual відрізняються прямими фасонами, вільним кроєм і плавними лініями. До характерних особливостей даного стилю також можна віднести капюшони, численні кишені, вставки з контрастних за фактурних матеріалів, фурнітура, принти, написи, малюнки та логотипи. А при пошитті виробів у спортивно-повсякденному стилі використовуються з однаковим успіхом і натуральні тканини (бавовна, льон, денім), і синтетичні.